Verrassende gastenreactie

Toon TellegenHet is bekend dat ik geen gastenboek heb, maar gasten vinden altijd wel een weg, als ze het leuk vinden om iets te laten weten, om dit op eigen wijze te doen. Maar nog niet eerder kreeg ik een gastenbedankje met voorbedachte rade. Want er is al over nagedacht voordat ze deze kant op kwam, een winkel binnen gegaan, of had ze het in de kast staan, maar hoe dan ook is het een bewust gekozen boekje. Met de titel “Goede reis” met ondertitel “Dierenverhalen over vertrek en aankomst” weet je direct waar je aan toe bent. Zeker als je weet dat het  geschreven is door Toon Tellegen. De liefhebber weet direct; de eekhoorn, de mier, de olifant en andere dieren zullen bijzondere dingen meemaken en daar nog bijzonderder dingen over denken. Zie ook de reviewpagina.

Een voorbeeld? Oke. Komtie.

EEKHOORN,
Ik ga weg en ik kom nooit meer terug.
Je denkt natuurlijk: ja ja, dat zegt hij altijd.
Maar nu is het echt zo!
IK KOM NOOIT MEER TERUG.
Als je hier was zou je zien hoe ik deze brief schrijf.
Met grote vastberadenheid.
Zo heet dat.
Met grote vastberadenheid deel ik je mee dat ik wegga en nooit meer terugkom.
Mijn besluit staat vast
Als deze brief is vertrek ik. Als je deze brief leest ben ik al ver weg.
Als je me nog iets mee wilt geven voor onderweg, dan moet dat nu. Anders is het te laat. Honing of zoiets. Maar niet zo’n grote pot. Die kan ik toch niet dragen. Alleen als het roomhoning is, daar mag wel een grote pot van, want van zo’n pot kan ik twee kleinere potten maken. Of een kistje met gestoofde suiker, dat mag ook. Ik elk geval moet het zoet zijn.
Voor ik vertrek kom ik nog wel even langs om het op te halen. En als het toch te groot is om mee te nemen, dan is dat niet erg. Dan eten we er zoveel van op tot het klein genoeg is. Te klein is erger. Want wart dan?
Maar daarna, eekhoorn, daarna ga ik toch weg.
Tot straks,
De mier