Noordelijke Elfstedenvaarroute

Op zaterdag 29 juni wordt de Noordelijke Elfstedenvaarroute officieel geopend. De dag begint in Wier met een ‘Zwaan kleef aan’ vaartocht. Watersportliefhebbers zijn van harte uitgenodigd om zich aan de sluiten bij deze Zwaan.

Het verzamelpunt is ’s ochtend tussen Berlikum en Wier, dus nog voor de sluis. Om 9.30 uur zet de Zwaan zich in beweging richting de Bonke in Leeuwarden. Booteigenaren worden gevraagd hun boot feestelijk te versieren.

Prijs
De mooist versierde boot die bij de finish op De Bonke rond 16 uur aankomt, krijgt een prijs uit handen van de ijsmeester van de Vereniging Friesche Elfstedentocht Jan Oostenbrug.

Open dag
Ook is er op deze dag een open dag om te route te (er)varen. Meer informatie over de open dag vindt u binnenkort op deze pagina.

Elfstedenroute bevaarbaar
De laatste werkzaamheden vanaf camping de Blikvaart tot aan Vrouwbuurstermolen en vanaf de sluis Alde Leie tot en met Finsum zijn klaar. Liefhebbers met pleziervaartuigen met een maximale diepgang van 1.30 m en een maximale boothoogte van 2.40 m (brughoogte is 2.50 m ten opzichte van streefpeil) kunnen vanaf nu de route gaan ervaren.

Download hier de Elfstedenvaarroute