Meet the Tokkies

Het kippenspul

De gezinsuitbreiding is nu een feit. Gisteren heb ik de kip met haar 3 kuikens bij de boer verderop gehaald. Het kostte even wat vangwerk in de schuur maar uiteindelijk hadden we het stel bij elkaar en kon de verhuizing starten.

Het is afwachten of de kuikens hen of haan zijn. Dus of veel eieren rapen voor mij en de gasten, of eieren rapen voor de gasten én een maaltje voor mij.

Maar leuk is het hoe dan ook. Ze tokken wat heen en weer in de kleine ruimte. Dat zijn ze natuurlijk niet gewend, komen van een boerenerf. Maar ze kunnen over een paar dagen in de ren en, als ze groot genoeg zijn om niet meer gepakt te worden door de katten, ook naar buiten.

Het is even wennen, heb nooit eerder kippen gehad, maar ik verheug me er op om ze handtam te maken. En heb in ieder geval al ontdekt dat rode bessen me daarbij kunnen helpen.