In de Volkskrant

Zaterdag ben ik mee gegaan met Nienke Dijkstra en haar Raaf. En met nog 7 anderen voeren we naar het Rif, een onbewoonde zandplaat tussen Ameland en Schiermonnikoog in. Onder de opvarenden waren ook twee journalisten van de Volkskrant. En vandaag verscheen werkelijk heel groot het artikel en de grote foto.

Wil je ook een keer mee? Kijk in de voor de data op  Doe eens Wad. Wil je het combineren met een overnachting in de Wadloper, kijk dan bij de Arrangementen.

In het artikel een verslag van de dag en, hoe aardig!, dank je wel Ianthe, vermeld dat ik in Moddergat een B&B heb.
Laat de reserveringen maar toestromen zou ik zeggen.

Het was echt een geweldige dag. Het begon bewolkt, maar er was genoeg wind en uit een goede hoek. We voeren in een heerlijk gangetje op de stroom mee naar buiten. Gaandeweg werd het lichter en brak de zon door. Nadat Nienke de Raaf aan de grond gezet had hebben we heerlijk gegeten en toen we aan land waadden werd het helemaal zonovergoten. Ik vond het inspirerend. In het artikel schrijft Ianthe dat ik dagelijks hier vuil verzamel. Dat is niet waar, maar door deze toch wil ik het wel met grotere regelmaat gaan doen dan ik nu doe. En ook kijken of ik jullie, mijn gasten, kan bewegen dit te doen bij een wandelingetje buitendijks.

En ja, te weinig gesmeerd en de volgende dag angstvallig uit de zon gebleven. Ook niet verkeerd, met een boek in de hangmat in de tuin van De Wadloper.