Family affair

Het leggen van een ei is een familie aangelegenheid hier. Als de eileggende hen er aan toe is haar ding te doen begint ze wat te tokkelen en loopt richting nachthok. De rest moet volgen. Als ze dan allemaal in het hok zitten wordt het stil.

Dat kan wel een kwartier duren, maar dan hoor ik ze weer zachtjes murmelend de tuin in scharrelen en is het ei gelegd. Omdat ik echt 0,0 verstand heb van kippen weet ik niet of dit normaal is. Ik heb er in ieder geval nooit van gehoord. Maar dat het leuk is weet ik wel. Het maakt de beslissing om de haan (ja, in mijn achterhoofd houd ik er toch wel heel sterk rekening mee dat hij in de zomer weg moet) weg te doen zwaarder.

Eerste eiEn ook door het eerste kuiken dat nu dus ook kip is en vandaag haar eerste ei legde wordt de familie betrokken bij de leg. Ze roept de hele toom bij elkaar met een hoop misbaar en verdwijnt in het hok. Later vind ik in een hoekje haar eersteling. Ik heb gehoord dat dit niet eetbaar is, moet ik toch nog even opzoeken. HEt is trouwens ‘gewoon’ bruin, niet groen zoals van kip1.