Dilemma

KraaienIk schreef eerder al dat de haan zich nu ontwikkelt tot kraaier. En daarmee stelt hij mij voor een dilemma.

Mag de haan blijven kukelen of kukel ik hem eruit?

Als ik de natuur zijn gang wil laten gaan en een goede balans wil voor de 3 kippen die ik heb zou ik er voor kiezen om de haan te houden. Hij is de trotse leider van deze toom en houdt ze er ook in. Hij is onbetwist leider en de pikorde tussen de kippen is van een andere orde. Ik geloof niet dat er tomen zijn met kippen én hanen waarin een kip de absolute macht heeft. Maar ik moet ook direct bekennen dat ik vrijwel niets van kippen afweet. Dus ik zit misschien maar wat te raaskallen. Als dat zo is, maak me dan asjeblieft wijzer!

Wat gebeurt er met de kippen als de haan wegvalt? Waarschijnlijk niet zo heel veel. De grote eierproducenten hebben alleen maar kippen in hun hallen/velden, dus wat is er op tegen?

Voor zover de natuur en mijn wensen. Dan de gasten.

Wat vinden jullie er van? Kijk, ik wen aan gekukel en vind het zelfs leuk. Hij kukelt als het licht gaat worden maar daarna is hij stil en kan ik verder slapen. Hetzelfde geldt voor mijn buren. Maar als jij hier overnacht en wakker wordt door de haan, kun je dan nog genieten van de stilte? Wordt die daardoor verstoord of accentueert die juist de stilte. Kan allebei en ik ben dan ook heel benieuwd wat jullie er van vinden.