Carnaval is Dorpsfeest

Wat in het Zuiden reden is om een uitgebreide optocht te organiseren is Carnaval. De tegenvoeter daarvan in het Noorden is het dorpsfeest.

Kosten nog moeite worden gespaard en het hele dorp lijkt mee te doen. Een optocht in Friesland gaat natuurlijk verder dan het eigen dorp, anders zouden ze wel snel klaar zijn. Dus de tocht loopt door een heel stuk eromheen ook. Zo kon vanmorgen het gebonk van de house- disco- en anderszinse muziek te horen zijn toen de optocht van Oosternijkerk ons dorp binnenkwam. Een tocht van minstens 25 wagens/deelnemers gaat door het dorp. En houdt hier ook pauze om prijzen uit te delen. Met de laatste wagen net nog voor mijn uitrit en de volumeknop op hoog. De katten sluipen door het huis, op zoek naar een veilige plek. Helaas, die is er niet en zij weten niet wat ik weet. Het houdt wel weer op.

Het is nat weer, dat is jammer. En de kleintje zijn wat verkleumd. De jongeren, met hun eigen opgepimpte auto’s, gassen er vrolijk op los en iedereen heeft zijn favoriete muziek. Maar de stemming is goed. En alles wordt nauwlettend in de gaten gehouden door Statler and Waldorf van de Muppets.

Voor meer foto’s en nieuws uit Oosternijkerk kijk je op hun site