Skip to content
Menu

Wad schoon!

Arrangementen Wadloper

 

Het Rif

Mee helpen met een stuk Wad schoner maken? Zo eens per maand vaart Nienke Dijkstra met de Raaf, haar vissermanschouw met een klein groepje (max 8 personen) naar het Rif. Dat is een onbewoonde zandplaat in de Waddenzee. Door de stroming van de zee komt hier veel afval terecht. En omdat de plaat niet bewoond wordt, blijft het tot het weer wordt meegenomen door de stroming. Een groot probleem voor de kwetsbare natuur van het werelderfgoed. Vogels en zeehonden kunnen verstrikt raken in het afval of zien kleine stukjes plastic aan voor voedsel.

Schoon schip

Een prachtige zeiltocht naar het Rif, gevolgd door het vastlopen aan de rand van het Rif. Er is, afhankelijk van het tij ongeveer een uur de tijd om zoveel mogelijk afval te verzamelen. Terug aan boord begint de terug vaart naar de haven van Lauwersoog waar het afval kan worden achtergelaten en zal worden opgehaald.

 

Update: Een uitgebreide impressie van een dergelijke tocht stond op maandag 22 juli 2013 in de Volkskrant. Zie ook een kort verslag bij het Nieuws.

Arrangementsprijzen

Kom je deze kant op en heb je je al aangemeld voor deze tocht, dan kun je met 2 personen 2 nachten overnachten in De Wadloper voor
€ 70,00 p.p. (ipv de normale prijs van € 80).

Inclusief de actie op het Wad is dit dan € 165 p.p.

Kijk voor de data op Doeeenswad.nl

Willen jullie slechts één overnachting, dat kan uiteraard ook. dan geldt een korting van 10 euro op de overnachting i.c.m. de actie Doe eens Wad.