Skip to content
Menu

Waarom Schiermonnikoog?

Schiermonnikoog is prachtig. En als je op zoek bent naar een plek waar je nog de rust op kunt zoeken per fiets of te voet is het zeker een mooie plek.
Maar het is in trek, heel erg in trek. En dat betekent dat je misschien niet zo makkelijk een plek kunt vinden om te overnachten. Bed and Breakfast, hotel, camping; het zit snel vol. En het enige dorp dat het eiland kent daarmee ook.

Mijn tip daarom? Boek bij de Wadloper en ga voor een dagtrip naar het eiland. Geniet van de natuurstranden, breed bij eb, overzichtelijk met vloed. Strijk neer bij een strandtent voor een lekkere maaltijdsalade en een goeie koffie.

En dan, aan het eind van de dag verlaat je de drukte van het dorp en neem je de boot terug naar Lauwersoog. Je rijdt terug naar Moddergat in 10 minuten en geniet van de rust van je eigen tuin, of op de Waddendijk uitkijkend naar het eiland waar je net nog was – op steenworp afstand lijkt wel. De volgende dag bepaal je opnieuw; weer naar Schier? Of misschien naar Ameland! Bij regenachtig weer ga je misschien liever naar het museum voor moderne kunst in Groningen of het keramiekmuseum in Leeuwarden? Er is zoveel moois wat je zou missen als je alleen op een eiland zou blijven. Echt, geloof me :-). Het Nationaal Park Lauwersmeer bijvoorbeeld, of een zwerftocht over het Wad, met een gids uit het dorp.

TIPS om te gaan eten in de buurt

de Waard van Ternaard
Het beste restaurant in de omgeving drie dorpen verderop, zeer verzorgd
De Kalkman
een eetcafé een dorp verderop, gastvrij friesland
‘t Ailand
Duurzame visserij door de Goede Vissers; visrestaurant aan de haven van Lauwersoog, alternatief en goed
‘t Mootje
Fish and Chips direct aan de oevers van het Lauwersmeer, leuke plek
Meer-ijs
Een ijsje eten in de haven? Dit is de plek!

TIPS om te gaan doen

Dienstregeling veerboot
Dagje Schiermonnikoog of Ameland
Nationaal Park Lauwersmeer
Lekker fietsen of wandelen in schaduwrijk bos en open, vogelrijk land
Museum Groningen
Moderne kunst
Princessehof
Keramiekmuseum Leeuwarden

 

B&B de Wadloper, rustpunt in actieve vakantie